Πρώτη η Εθνική Τράπεζα υιοθετεί τη σειρά δεικτών FTSEurofirst

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2006 19:04

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) έχει επιλέξει το δείκτη FTSEurofirst 80 για το νέο της δομημένο επενδυτικό προϊόν, το Magnolia, κάτι που το καθιστά το πρώτο προϊόν FTSEurofirst 80 που εκδίδεται στην Ελλάδα.

«Η επιλογή της ΕΤΕ για το δείκτη FTSEurofirst 80, που έχει δημιουργηθεί από κοινού με την Euronext και τον Ομιλο FTSE, επιβεβαιώνει την αυξανόμενη δημοτικότητα στην Ευρώπη του εμπορεύσιμου δείκτη της Ευρωζώνης. Ο δείκτης FTSEurofirst 80 παρέχει ευρύτερη, περισσότερο ακριβή κάλυψη της αγοράς για τις συναλλαγές τίτλων της Ευρωζώνης σε σχέση με τους ανταγωνιστικούς του δείκτες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Xavier Leroy, Διοικητής του FTSEurofirst στην Euronext και η Imogen Dillon Hatcher, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FTSE Group, δήλωσαν: «Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι ο πρώτος χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Ελλάδα που υιοθετεί τη σειρά δεικτών FTSEurofirst. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για το γεγονός ότι επιλέχτηκαν αυτοί οι δείκτες - που χρησιμοποιούνται προς το παρόν από 11 χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στην Ευρώπη. Στη διάρκεια των περασμένων 18 μηνών, παρουσιάστηκαν 37 δομημένα προϊόντα διάθεσης στο ευρύ κοινό που βασιζόταν στο δείκτη FTSEurofirst, κάνοντάς τον έναν από τους ηγετικούς υποκείμενους δείκτες στην Ευρώπη».

Η σειρά FTSEurofirst αποτελείται από τρεις δείκτες: τον FTSEurofirst 80, ο οποίος καλύπτει την Ευρωζώνη και περιλαμβάνει 80 μετοχές, τον FTSEurofirst 100, που περιλαμβάνει μια πανευρωπαϊκή επιλογή 100 μετοχών και τον FTSEurofirst 300, που περιλαμβάνει έως 300 μετοχές εταιρειών μεγάλης αξίας κεφαλαιοποιήσεως του δείκτη FTSE Developed Europe. Τα δικαιώματα προαίρεσης (οption) και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διατίθενται στον Euronext.liffe, που είναι ο βραχίονας των παραγώγων του Euronext.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα