Αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας του Χ.Α. μελετά το δ.σ.

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2006 09:24

ΠΡΟΤΑΣΗ για διεύρυνση κατά μία ώρα της συνεδρίασης στη Mid/Small Cap αγορά έκανε χθες ο πρόεδρος του Χ.Α. Σπύρος Καπράλος στα μέλη του δ.σ. του Χρηματιστηρίου.

Η πρόταση του κ. Καπράλου αφορά σε κοινή έναρξη των δύο αγορών στις 11.30, εκτέλεση συναλλαγών έως τις 12.30, κλείσιμο της Μid/Small Cap αγοράς στη συνέχεια και επανέναρξη αυτής στις 14.00 και έως τις 17.00, ό,τι ισχύει δηλαδή και σήμερα.

Η πρόταση αυτή έγινε από τον κ. Καπράλο στο πλαίσιο συζητήσεων που έχουν αρχίσει με όλα τα μέλη του δ.σ. σχετικά με ενδεχόμενες τροποποιήσεις του Κανονισμού Λειτουργίας του Χ.Α. Οι πιθανές αλλαγές δεν αποτελούν είδηση, αφού το Χρηματιστήριο είχε δηλώσει πως μετά τη συμπλήρωση τριμήνου από την εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας του Χ.Α. θα ακολουθούσε επανεκτίμηση του συνολικού πλαισίου προκειμένου να υπάρξουν αλλαγές εάν αυτό κριθεί συμφέρον για τη λειτουργία της αγοράς.

Αλλα σημεία

Και άλλα σημεία του Κανονισμού όπως για παράδειγμα ο τρόπος προσδιορισμού της τιμής κλεισίματος των μετοχών είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των μελών του δ.σ. του Χρηματιστηρίου.

Αυτό που θεωρείται σχεδόν βέβαιο είναι ότι οι βασικές αποφάσεις - αλλαγές επί του Κανονισμού θα εγκριθούν στην επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. του Χρηματιστηρίου η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις πρώτες μέρες του Απριλίου.

Ετσι, τροποποιήσεις επί του Κανονισμού που θα τύχουν της έγκρισης της Διοίκησης του Χ.Α., θα ισχύσουν άμεσα και θα συμπέσουν χρονικά με τη σειρά αλλαγών που ούτως ή άλλως αναμένονται στις αρχές του επόμενου μήνα (αναθεωρήσεις συνθέσεων της Βig και της Μid-Small Αγοράς, αποφάσεις για επιτηρήσεις και αναστολές εταιρειών, αλλαγές στις συνθέσεις των χρηματιστηριακών δεικτών).

ΙΟΥΛΙΑ Κ. ΖΑΦΟΛΙΑ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα