Τι θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι από τον Σι

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 11:32
UPD:11:37
REUTERS/Jason Lee

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των αγορών της, θα ζητήσει από την Κίνα η Ευρωπαϊκή Ένωση στην επικείμην Σύνοο Κορυφής, προσφέροντας ως αντάλλαγμα την εμβάθυνση των εμπορικών σχέσεων. 

Η Κίνα και η Ε.Ε. «θα συμφωνήσουν έως το καλοκαίρι του 2019  σε ένα πακέτο προτεραιοτήτων για την πρόσβαση στις αγορές και τις απαιτήσεις των αρχών τους» αναφέρει το εξασέλιδο προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο κατήρτισε η Ε.Ε. και θα πρέπει να λάβει και την έγκριση του Πεκίνου. 

Το ανακοινωθέν αναμένεται να δημοσιευθεί μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Να σημειωθεί ότι αυτή την εβδομάδα ο Σι Τζινπίνγκ ξεκινάει περιοδεία στην Ευρώπη. Θα επισκεφτεί τη Γαλλία, την Ιταλία και το Μονακό από τις 21 έως τις 26 Μαρτίου. Μεταξύ άλλων θέλει να προωθήσει και την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος», δηλαδή τον νέο «δρόμο του  Μεταξιού», στον οποίο επιθυμεί να ενταχθεί η Ιταλία.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα