Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές για δεύτερη ημέρα, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Honda Motor Co. και της Samsung Electronics Co., μετά την έκθεση για τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, που περιόρισαν τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα επιμείνει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, κέρδιζε 0,8%, φθάνοντας στις 129,06 μονάδες, στις 12:10 μ.μ. στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, σημείωσε άνοδο επίσης 0,8%, φθάνοντας στις 16.689,23 μονάδες.

Σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, στο πλαίσιο των προσφορών εξαγοράς της SFE Corp., της Unitab Ltd. και της Waste Management New Zealand Ltd. Ανοδικά κινήθηκαν και οι δείκτες στη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν, ενώ πτωτικά κινήθηκαν στην Κίνα, τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια.

Την Παρασκευή, 24/3 στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 Index και ο Dow Jones Industrial Average, σημείωσαν και οι δύο άνοδο 0,1%, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν 10,5% τον Φεβρουάριο, τα μέγιστα, μέσα σε εννέα χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα