Hyundai Motor: Ερευνα στα γραφεία της, πτώση των μετοχών

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 11:13

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Hyundai Motor Co. και δύο θυγατρικών της, μετά την εισβολή των αρχών στα γραφεία τους χθες, σε έρευνα που αφορούσε παράνομες πληρωμές σε στελέχη της κυβέρνησης.

Χθες, άνδρες των αρμοδίων αρχών εισέβαλαν στα γραφεία της Hyundai Motor, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ν. Κορέας και των θυγατρικών της Kia Motors Corp. και Glovis Co.

Ανδρες της ασφαλείας, έθεσαν υπό επιτήρηση τον πρόεδρο της Glovis, Lee Ju Eun, όπως μετέδωσε η Edaily μέσω του Internet, χωρίς να αναφερθεί στην πηγή της πληροφόρησής της. Ο εκπρόσωπος της Glovis, Bang H.G., αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα ή να δώσει ολόκληρο το όνομά του.

Οι μετοχές της Hyundai Motor υποχώρησαν 2,6%, στα 79.300 ουόν η μία, στις 2:35 μ.μ. στη Σεούλ, ενώ της Kia, υποχώρησαν 2,9%, φθάνοντας στα 19.800 ουόν η μία. Οι μετοχές της Glovis, σημείωσαν απώλειες 15%, στα 39.950 ουόν η μία. Οι μετοχές μιας άλλης θυγατρικής, της Hyundai Autonet Co., κατασκευάστρια συστημάτων ήχου για αυτοκίνητα, υποχώρησαν 10%, φθάνοντας στα 9.310 ουόν η μία. Περίπου 154 δισ. ουόν σε μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύθηκαν, περισσότερες από οποιεσδήποτε άλλες μετοχές εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας.

Ο εκπρόσωπος της Hyundai Motor, Lee Ki Hoon, της Kia Motors, Woo Sang Kyun και ο οικονομικός διευθυντής της Glovis, Joo Il Hak, επιβεβαίωσαν σήμερα την εισβολή των αρχών στα γραφεία τους. Οι ίδιοι, αρνήθηκαν να αναφερθούν σε λεπτομέρειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα