Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων: Παραμένει πρόεδρος ο Θ. Κόντες

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019 12:18
UPD:12:20
Διονύσης Πατεράκης

Νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέχθηκε στην Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, μετά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση της που συγκλήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Olympia» στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η σύνθεσή του έχει πλέον ως εξής:

Κόντες Θεόδωρος: πρόεδρος. Τραγάκης Νικόλαος: αντιπρόεδρος. Ευσταθίου Ιωάννης: αντιπρόεδρος. Κουμπενάς Γεώργιος: γενικός γραμματέας. Γκάζικας Βασίλειος: ταμίας.

Μέλη (αλφαβητικά): Βερναρδάκης Δημοσθένης, Γεωργίου Ιερώνυμος, Ζολώτας Σπυρίδων, Κανακάρης Γεράσιμος, Μαντζαφός Μιχαήλ, Μπέκος Δημήτριος, Πολυχρονόπουλος Ιωάννης.

Κατά τη συνέλευση ενημερώθηκαν τα μέλη επί των πεπραγμένων του έτους 2018, παρουσιάστηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για την οικονομική διαχείριση 2018, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2019 κι εκλέχθηκε τριμελής εξελεγκτική επιτροπή για τον έλεγχο διαχειρίσεως 2019.

Στην ομιλία του στα μέλη της Ένωσης, ο επανεκλεγείς πρόεδρός της, Θεόδωρος Κόντες, σημείωσε πως για το 2018 τα κύρια χαρακτηριστικά ήταν η, σε γενικές γραμμές, σταθερότητα όσον αφορά τη δραστηριότητα του κλάδου με τις αναμενόμενες διακυμάνσεις από πλευράς κίνησης σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς. Όπως είπε, το αίτιο είναι γνωστό, δηλαδή η συνεχιζόμενη αστάθεια στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, που τα γεγονότα συνεχίζουν σε συγκεκριμένες περιοχές να επηρεάζουν άμεσα την κίνηση και τα δρομολόγια των πλοίων.

Κατά τον κ. Κόντε, στα θετικά θα πρέπει κανείς να εντάξει την τάση συνεχούς ανάπτυξης του κλάδου με παραγγελίες νέων και μεγάλων διαστάσεων κρουαζιεροπλοίων τελευταίας γενιάς, γεγονός που επιβεβαιώνει τη συνεχή ανοδική πορεία με μια σταθερή ποσοστιαία αύξηση του αριθμού των επιβατών σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που εδραιώνεται στη συνείδηση εκείνων που προτιμούν να απολαύσουν τις διακοπές τους πάνω σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, είτε διότι έχουν εμπειρίες από προηγούμενες κρουαζιέρες, είτε διότι επιχειρούν κάτι τέτοιο για πρώτη φορά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2019 θα είναι περισσότερο αποδοτικό και θα επικρατήσει ηρεμία, ώστε να αποδώσουν καλύτερα οι προσπάθειες προσέλκυσης στους λιμένες της επικράτειας, γεγονός που θα προσφέρει περισσότερα οφέλη στην τοπική κοινωνία των τουριστικών προορισμών κρουαζιέρας και την εθνική οικονομία γενικότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα