Υψηλός όγκος συναλλαγών - Σταθερή η απόδοση του 10ετούς

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 18:57
UPD:18:58
REUTERS/JOHN SIBLEY

Σταθεροποιητικές τάσεις στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίσθηκε από ιδιαίτερα υψηλό όγκο συναλλαγών. Η απόδοση του νέου 10ετούς κινήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη συνεδρίαση, στο 3,81%, ενώ το περιθώριο απόδοσης(spread) έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου διαμορφώθηκε στις 372 μονάδες βάσης. Στην ΗΔΑΤ, ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα 50 εκατ. ευρώ.

Στην ευρύτερη Ευρωζώνη, οι επενδυτές πανηγύρισαν την απόφαση του βρετανικού κοινοβουλίου να απορρίψει μια έξοδο χωρίς συμφωνία, εγκαταλείποντας το καταφύγιο του κρατικού χρέους. Όμως η ευρύτερη αβεβαιότητα για τα επόμενα βήματα του Ηνωμένου Βασιλείου περιόρισε το κύμα ρευστοποιήσεων, οδηγώντας σε οριακές μεταβολές των αποδόσεων. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου διευρύνθηκε 2,5 μονάδες βάσης, στο 0,09%, παραμένοντας πολύ κοντά στο ναδίρ διετίας -0,048%- που είχε αγγίξει στις αρχές του μηνός. Οριακές μεταβολές μία με δύο μονάδων βάσης και στις αποδόσεις των υπολοίπων κρατικών ομολόγων από χώρες υψηλής επενδυτικής αξιολόγησης, όπως οι τίτλοι Γαλλίας και Ολλανδίας. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα