GE: Θα κάψει ρευστό 2 δισ. το 2019

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 17:45
UPD:17:46
REUTERS/Stephane Mahe

Για ακόμη μία χρονιά πτώσης των κερδών και αδύναμων ταμειακών ροών από τις βασικές δραστηριότητές της προειδοποίησε η General Electric, παρουσιάζοντας λεπτομερώς το σχέδιό της για μείωση κόστους και χρέους. 

Η GE προβλέπει ότι για τις βιομηχανικές δραστηριότητές της θα κάψει ρευστό έως και 2 δισ. δολάρια φέτος και θέτει τον πήχη για την κερδοφορία χαμηλότερα από τις προβλέψεις της Wall Street. Οι οικονομικές προβλέψεις έρχονται ύστερα από δύο δύσκολα χρόνια κατά τα οποία ήρθε αντιμέτωπη με πτώση των κερδών της και έβαλε μαχαίρι στο μέρισμα για τους μετόχους. 

Για το 2019, η GE αναμένει προσαρμοσμένη κέρδη ύψους 50 έως 60 σεντ ανά μετοχή, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για κέρδη 70 σεντ ανά μετοχή. Το 2018 είχε κέρδη 65 σεντ ανά μετοχή και θετικές ταμειακές ροές ύψους 4,5 δισ. δολαρίων από τις βιομηχανικές δραστηριότητες. 

Το σχέδιό της πάντως πείθει τους επενδυτές με τη μετοχή της να ενισχύεται σήμερα 3%. Η μετοχή έχει ανακάμψει λίγο πάνω από τα 10 δολάρια, ενώ είχε υποχωρήσει κάτω από τα 7 δολάρια τον περασμένο Δεκέμβριο. Παραμένει ωστόσο πολύ μακριά από τα επίπεδα των 30 δολαρίων, στα οποία είχε βρεθεί πριν από δύο χρόνια. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα