Υλοποιούνται 667 προγράμματα κατάρτισης για 16.600 αγρότες

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 17:07

Διακρατική ημερίδα για το ρόλο της εκπαίδευσης και κατάρτισης στην παραγωγή και προώθηση ποιοτικών αγροτικών προϊόντων πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον Οργανισμό Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ»), με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ιταλικού εκπαιδευτικού φορέα MATER.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Μπασιάκος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

1. Με την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, με αντίστοιχη μείωση της ιδίας συμμετοχής των αγροτών από 50% σε 25%, οι εκπαιδευόμενοι μας αγρότες - αγρότισσες δεν υφίστανται πλέον καμία οικονομική επιβάρυνση για την εκπαίδευσή τους, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

2. Τριπλασιάστηκαν οι χρηματοδοτήσεις των κοινοτικών πόρων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με ανάλογη αύξηση των καταρτίσεων συγκριτικά με παλαιότερα έτη.

3. Για τα έτη 2005 - 2006 υλοποιούνται 667 προγράμματα για 16.600 αγρότες - αγρότισσες, προϋπολογισμού 15.000.000 €.

Ο Γενικός Δ/ντής του Ιταλικού Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΜΑΤΕR, Sergio Bolleti Censi, παρουσίασε τον τρόπο προώθησης Αγροτικών Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα