Από τον Αναπτυξιακό και από πρόγραμμα ΜΜΕ η χρηματοδότηση εγκαταστάσεων ιαματικών πηγών

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2006 19:19

Η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά απαντώντας σήμερα στην Βουλή στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Σγουρίδη για τις τουριστικές επιχειρήσεις, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «από το Πρόγραμμα Ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού, ασφαλώς και δεν εξαιρούνται οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ειδικών τουριστικών υποδομών και ειδικότερα οι εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι «το συγκεκριμένο Πρόγραμμα δεν έχει την παραμικρή επίπτωση στο νομοσχέδιο για τον Ιαματικό Τουρισμό» και πρόσθεσε ότι «στην χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων ειδικών τουριστικών υποδομών, όπως οι ιαματικές πηγές, πέραν του συγκεκριμένου Προγράμματος του Υπουργείου Οικονομίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υφίσταται και η δυνατότητα ενίσχυσής τους από τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τον 3299 του 2004».

Η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι «ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει μια σειρά από κίνητρα όπως είναι η επιχορήγηση, η επιδότηση του leasing, η επιδότηση του εργασιακού κόστους και πολλά άλλα, για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ειδικών τουριστικών υποδομών».

Καταλήγοντας η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι όλα γίνονται υπό καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και αποσαφήνισε ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ύψους 71 εκ. ευρώ, είναι πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και όχι του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα