Spotify: Προσέφυγε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. κατά της Apple

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 16:09
UPD:16:26
REUTERS/DADO RUVIC

Καταγγελία κατά της Apple στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού κατέθεσε η Spotify, σε ακόμη ένα «επεισόδιο» στο σίριαλ των προσπαθειών να μπει φρένο στους τεχνολογικούς κολοσσούς.  

Η εταιρεία υπηρεσιών streaming υποστηρίζει ότι η Apple τα τελευταία χρόνια έχει καταχαραστεί τον έλεγχό της επί των εφαρμογών, που εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό της κατάστημα App Store. Οι περιορισμοί, διατείνεται η Spotify, έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να αποκλείουν ανταγωνιστικές υπηρεσίες στην Apple Music. 

Όπως εξηγεί οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες είναι δύσκολο να προωθηθούν στους χρήστες χωρίς να χρησιμοποιήσουν το σύστημα πληρωμών της Apple, το οποίο λαμβάνει προμήθεια 30% επί των συναλλαγών. Σημειώνει δε πως δεν αντιμετωπίζει τους ίδιους περιορισμούς στο ηλεκτρονικό κατάστημα Play Store της Alphabet (Google), καθώς και ότι η Apple ανά καιρούς απέρριψε αναβαθμίσεις ασφαλείας για την εφαρμογή της και απείλησε να την πετάξει εκτός App Store. 

Eκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει καταγγελία από την Spotify, την οποία και εξετάζει στη βάσι των καθιερωμένων διαδικασιών.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα