Temasek: Αγοράζει το 12% της Standard Chartered, από την Khoo

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 07:50

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την απόκτηση μεριδίου 12% στην Standard Chartered Plc, αξίας περίπου 4 δισ. δολ., με αποτέλεσμα να καταστεί η μεγαλύτερη μέτοχος στη βρετανική δανείστρια, έκλεισε η κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σιγκαπούρης, Temasek Holdings Pte.

Η Temasek, θα αγοράσει 152,4 εκατ. μετοχές από την Khoo Teck Puat και σχεδιάζει να στηρίξει τη βρετανική τράπεζα, ως κύριος μέτοχος, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η Standard Chartered, που αντλεί περίπου τα 2/3 των κερδών της από την Ασία, είπε ότι καλωσορίζει την Temasek ως μακροπρόθεσμο επενδυτή.

Η Temasek θα έχει τώρα μερίδια σε 10 τράπεζες στην Ασία, εκτός της Ιαπωνίας, όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), προβλέπει οικονομική ανάπτυξη 6,9% φέτος, μεγαλύτερη της παγκόσμιας, που θα είναι 4,3%. Η Temasek, βασίζεται στην ανάπτυξη της περιφέρειας και μειώνει τη συμμετοχή της σε εταιρείες της Σιγκαπούρης, καθώς ψάχνει για υψηλότερες αποδόσεις από τον τόπο των 4,3 εκατ. κατοίκων.

Η εταιρεία, με επικεφαλής την Ho Ching, σύζυγο του πρωθυπουργού, Lee Hsien Loong, χρησιμοποιεί κεφάλαια ύψους 103 δισ. δολ. Σιγκαπούρης (63 δισ. δολ. ΗΠΑ) επενδύοντας σε τράπεζες, φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών και αεροπορικές εταιρείες, σε όλη την Ασία. Η Temasek δεν ανακοίνωσε εάν θα αυξήσει το μερίδιό της στην Standard Chartered.

Οι μετοχές της Standard Chartered οι οποίες διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, σημείωσαν απώλειες 0,6%, φθάνοντας στα 208 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στις 11:53 π.μ., τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε περίπου 35 δισ. δολ. ΗΠΑ. Η Temasek, δεν αποκάλυψε τους όρους της εμπορικής συναλλαγής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα