Φ. Κουβέλης: Δεν νοείται υγιής ναυτιλία χωρίς κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πληρωμάτων

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 12:14
UPD:12:33
hcg.gr

Την αναγκαιότητα να συμβάλλουν όλα τα μέρη που αποτελούν τη ναυτιλιακή κοινότητα στην περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη λειτουργία του Ναυτιλιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η επιδιωκόμενη ανάπτυξη πρέπει να έχει δίκαιο και ανθρώπινο περιεχόμενο, με τον παραγόμενο πλούτο να κατανέμεται δίκαια σε όλους όσοι συμβάλλουν στην παραγωγή του, στο πλαίσιο της ναυτιλιακής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ναυτιλία αποτελεί για τη χώρα μας ένα σημαντικό μέγεθος για την συνολική ανάπτυξη της οικονομίας. Όπως είπε, η Ελλάδα είναι παραδοσιακά ένα ναυτικό έθνος, καθώς η ναυτιλία αποτέλεσε την παλαιότερη μορφή απασχόλησης των Ελλήνων και το βασικό στοιχείο της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας από την αρχαιότητα. Παράλληλα, η εκτεταμένη ακτογραμμή των 16.000 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 7.500 περιβάλλουν τα 2.000 νησιά και βραχονησίδες των ελληνικών θαλασσών, υπήρξε ένας από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησε τον ελληνικό λαό στη ναυτιλία και βοήθησαν στην άνθιση της ναυτικής τέχνης. Επιπλέον, καθοριστική είναι, υπογράμμισε, και η στρατηγική γεωγραφική θέση της χώρας, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι θαλασσών, ηπείρων, χωρών και πολιτισμών.

«Πιστεύουμε ότι δεν νοείται υγιής ναυτιλία χωρίς την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πληρωμάτων, χωρίς τη διασφάλιση αξιοπρεπών αμοιβών και συνθηκών εργασίας, χωρίς την εφαρμογή μέτρων που θα διασφαλίζουν την προστασία της ζωής και της υγείας των πληρωμάτων» είπε ο Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας πως «μετά από οκτώ σκληρά χρόνια λιτότητας, που έθεσαν στο περιθώριο μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και συρρίκνωσαν τον παραγόμενο πλούτο της χώρας, γυρίζουμε σελίδα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα