J&P Αβαξ: Υπογραφή συμβάσεων για δύο έργα στην Εγνατία Οδό

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 10:24

H J&P-Αβαξ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε με την Εγνατία Οδός Α.Ε. τις συμβάσεις για την κατασκευή δύο συνεχόμενων τμημάτων της Μεσόγειας χάραξης της Εγνατίας Οδού:

- Εγνατία Οδός : Τμήμα Μεσόγειας χάραξης Στρυμόνας - Αγ. Ανδρέας, από Α/Κ Στρυμόνα έως Α/Κ Μουσθένης Χ.Θ. 23+040 (12.1.1)", προϋπολογισμού ευρώ 59,9 εκ, και

- Εγνατία Οδός : Τμήμα Μεσόγειας χάραξης Στρυμόνας - Αγ. Ανδρέας, από Α/Κ Μουσθένης (Χ.Θ. 23+040) έως έξοδο σήραγγας Συμβόλου (Χ.Θ. 36+900) (12.1.2)", προϋπολογισμού ευρώ 58,4 εκ.

Τα έργα αφορούν στην πλήρη κατασκευή δύο συνεχόμενων τμημάτων της Μεσόγειας χάραξης "Στρυμόνας - Αγ. Ανδρέας" της Εγνατίας οδού, η οποία θα διέρχεται μεταξύ των ορεινών όγκων του Παγγαίου όρους και του Συμβόλου όρους, με συνολικό μήκος των δύο τμημάτων περίπου 38,9 χλμ., με διατομή αυτοκινητόδρομου ανεξαρτήτων κλάδων με κεντρική νησίδα και δύο λωρίδες συν μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση.

Περιλαμβάνει την αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου Στρυμόνα, την κατασκευή των ανισόπεδων κόμβων Γαληψού - Ορφανίου, Μουσθένης και Ελευθερούπολης, την κατασκευή της δίδυμης σήραγγας Συμβόλου μήκους περίπου 2,36 χλμ. σε μονό κλάδο, την κατασκευή του παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου συνολικού μήκους περίπου 66,7 χλμ. και όλα τα συνοδά έργα (μεγάλα και μικρά Τεχνικά, ανισόπεδες διασταυρώσεις, έργα αποχέτευσης ομβρίων και αποστράγγισης της οδού, τη σήμανση, τον ηλεκτροφωτισμό κόμβων και γεφυρών, τη φωτεινή σηματοδότηση, την κατασκευή των κτιρίων εξυπηρέτησης της σήραγγας, την επένδυση των πρανών, κλπ).

Η προθεσμία για την κατασκευή των έργων ορίζεται σε 30 μήνες από την υπογραφή των συμβάσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΒΑΞ



Σχολιασμένα