Λάμδα Ντιτερτζεντ: Εξαγορά εταιρείας στη Βουλγαρία

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 11:54

Στην αγορά του 100% της εταιρείας MAKRO B έναντι του τιμήματος 10,5 εκ. ευρώ προέβη η Lamda Detergent Ltd, θυγατρική κατά 100% της Λάμδα Ντίτερτζνετ ΑΒΕΕ (πρώην Μπαλλής Χημικά).

Η εξαγορασθείσα εδρεύσει στη Σόφια δραστηριοποιείται στην παραγωγή απορρυπαντικών σε σκόνη και σε υγρή μορφή. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής απορρυπαντικών στην περιοχή της Σόφιας συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 100.000 τόνων (50.000 τόνους απορρυπαντικά σε σκόνη και 50.000 τόνους απορρυπαντικά σε υγρή μορφή).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση αξιοποίησης της πλήρους ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας του εν λόγω εργοστασίου θα επιτευχθούν ετήσιες πωλήσεις (σύμφωνα με τις εγχώριες τρέχουσες τιμές) στα επίπεδα των 70-80 εκ. ευρώ.

Ο στόχος της πλήρους αξιοποίησης της παραγωγικής δυναμικότητας εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί εντός των επόμενων τεσσάρων με πέντε ετών. Η εταιρεία θα μετονομαστεί σε LAMDA DETERGENT OOD και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην υλοποίηση της επέκτασης της μητρικής εταιρείας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα