Coloplast: Αγοράζει τμήματα της Mentor, αντί 463 εκατ. δολ.

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 12:49

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την απόκτηση του ουρολογικού τμήματος της Mentor Corp., προς 2,88 δισ. κορώνες Δανίας (463 εκατ. δολ.) με στόχο την επέκταση των πωλήσεών της στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά ειδών προσωπικής φροντίδας στον κόσμο, έκλεισε η Coloplast A/S.

H Coloplast, θα αποκτήσει το κλινικό σκέλος και το αντίστοιχο των καταναλωτών προϊόντων προσωπικής φροντίδας, το οποίο κατασκευάζει καθετήρες, καθώς επίσης και το ουρολογικό της τμήμα, προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση σε Ευρώπη και ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της δανέζικης εταιρείας, που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ.

Οι μετοχές της Coloplast, αναρριχήθηκαν σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα από το 1995. Η εμπορική συναλλαγή – όλη σε μετρητά – θα αυξήσει τις μακροπρόθεσμες πωλήσεις της εταιρείας στα 15 δισ. κορώνες από 13 δισ. κορώνες και θα διπλασιάσει τα κέρδη τουλάχιστον για κάθε πενταετία, μέχρι το 2012. Τα τμήματα της Mentor, μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2005, είχαν πωλήσεις 232 εκατ. δολ. και κατέχουν περίπου το 6% της παγκόσμιας αγοράς, σύμφωνα με την Coloplast.

Ειδικότερα, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο κατά 32,5 κορώνες, ποσοστό 7,3%, φθάνοντας στις 487 κορώνες η μία, σήμερα στις 9:13 π.μ. στην Κοπεγχάγη, μετά την άνοδό τους κατά 9,8%, τη μεγαλύτερη, από το 2001. Οι μετοχές της Mentor σημείωσαν απώλειες 47 σεντς, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 45,46 δολ. η μία, κατά το χθεσινό κλείσιμό τους στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.

Η Coloplast αύξησε το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της στους καθετήρες στο 36% το 2005, από 32% το 2004, αποτέλεσμα της υψηλής ζήτησης συγκεκριμένων καθετήρων που παράγει.

Η εμπορική συναλλαγή εξαρτάται από τις συμφωνίες με τις ενώσεις των εργαζομένων στα εργοστάσια της Mentor στο Παρίσι και το Σαρλά, καθώς και των κυβερνητικών αρχών. Η δανέζικη εταιρεία, χρησιμοποιεί μετρητά και τραπεζικά δάνεια για να πληρώσει την εξαγορά. Σύμβουλός της σε αυτήν τη συναλλαγή, είναι η JPMorgan.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα