«Πρωταθλήτριες» στα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας οι αμερικανικές επιχειρήσεις

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 19:37
UPD:19:40


Σε επίπεδα-ρεκόρ ανήλθαν το 2018 οι αιτήσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων για δικαιώματα ευρεσιτεχνίας στην Ευρώπη, με τις ΗΠΑ να διατηρούν τα σκήπτρα για μία ακόμη χρονιά. Σε επίπεδο μεμονωμένων επιχειρήσεων όμως, η πρωτιά ανήκει στον γερμανικό βιομηχανικό όμιλο Siemens, υποσκελίζοντας την κινεζική Huawei στη δεύτερη θέση.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας(ΕΡΟ), οι αμερικανικές επιχειρήσεις υπέβαλαν πέρυσι συνολικά 43.612 αιτήσεις δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 25% του συνόλου και σημαντικά μεγαλύτερος εν συγκρίσει με τις 26.734 αιτήσεις για πατέντες που υποβλήθηκαν από τη Γερμανία, που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. 
Σε επίπεδο επιχειρήσεων, η γερμανική Siemens υπέβαλε συνολικά 2.493 αιτήσεις για πατέντες, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία. Η United Technologies έρχεται πρώτη μεταξύ των αμερικανικών επιχειρήσεων, με 1.983 αιτήσεις, που όμως ήταν λιγότερες εν συγκρίσει με τις 2.485 της Huawei, που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, και της νοτιοκορεατικής Samsung Electronics, που έρχεται τρίτη, με 2.449 αιτήσεις. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα