X.A.: Πάνω από τις 700 μονάδες με οδηγό τις τράπεζες

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 14:25
UPD:14:26
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θετικό είναι σήμερα το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την εν πολλοίς αναμενόμενη απόφαση του Eurogroup να αναβάλλει για τον Απρίλιο την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ και παρά τα νέα ηχηρά καμπανάκια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το μίγμα της ακολουθούμενης πολιτικής και τους κινδύνους από τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά.

Το Ταμείο κινήθηκε εν πολλοίς στη γραμμή, για την οποία είχε προϊδεάσει ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου με τη δήλωση συμπερασμάτων και παρά τις προειδοποιήσεις για τους κινδύνους- δημοσιονομικούς και τραπεζικούς- ή την επιμονή στην μείωση του αφορολόγητου ορίου δεν έκρυβε ουσιαστικά δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Υπό τις συνθήκες αυτές ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,7% στις 701,45 μονάδες στις 14:20 μμ, με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 32 εκατ. ευρώ. 

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της συνεδρίασης είναι για ακόμη μία φορά οι τράπεζες. Ο δείκτης τους ενισχύεται 3,6%. Οι μετοχές των Alpha Bank και Attica Bank ξεχωρίζουν με κέρδη της τάξης του 6% έκαστη. Άνοδο περίπου 1,8% παρουσιάζουν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, ενώ στο +1,5% είναι η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. 

Στους υπόλοιπους κλάδους, άνοδο της τάξης του 1,9% παρουσιάζει εκείνος των πρώτων υλών, ενώ σε ποσοστό 1,5% ενισχύεται και ο κλάδος προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Στον αντίποδα πτώση 3,7% καταγράφει ο κλάδος των χημικών. 

naftemporiki.gr  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα