ΥΠΕΧΩΔΕ: Υπογραφή συμβάσεων - ανάδειξη μειοδοτών για έργα της Εγνατίας

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 16:20

Την υπογραφή των συμβάσεων για δύο εργολαβίες της Εγνατίας Οδού, στη Μεσόγεια Χάραξή της, στο Νομό Καβάλας, στο Τμήμα Στρυμόνας -¶γιος Ανδρέας, συνολικού προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.

Επίσης, οπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ, αναδείχθηκαν προσωρινοί μειοδότες σε δύο εργολαβίες του Κάθετου ¶ξονα της Εγνατίας Οδού Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνας, συνολικού προϋπολογισμού 95 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά, τα δύο έργα της Εγνατίας Οδού στα οποία υπογράφηκαν συμβάσεις είναι τα εξής:

1. Τμήμα Μεσόγειας χάραξης Στρυμόνας - Αγ. Ανδρέας, από Α/Κ Στρυμόνα έως Α/Κ Μουσθένης Χ.Θ. 23+040. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 106 εκατ. ευρώ και ανάδοχος η εταιρεία J & P ΑΒΑΞ.

2. Τμήμα Μεσόγειας χάραξης Στρυμόνας - Αγ. Ανδρέας, από Α/Κ Μουσθένης (Χ.Θ. 23+040) έως έξοδο σήραγγας Συμβόλου (Χ.Θ. 36+900). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 104,5 εκατ. ευρώ και ανάδοχος η εταιρεία J & P ΑΒΑΞ.

Τα δύο έργα του κάθετου οδικού άξονα Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνας στα οποία αναδείχθηκαν προσωρινοί μειοδότες είναι τα εξής :

1. Τμήμα Λαχανά - Ριζιανά- Στρυμονικό

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 43 εκατ. ευρώ. Στο έργο μειοδότησε η εταιρεία ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ Α.Ε με έκπτωση 27,67%.

2. Τμήμα Κάτω Αμπέλια - Α/Κ Πετριτσίου

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ. Στο έργο μειοδότησε η εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε με έκπτωση 29,21%

«Τα τελευταία δύο χρόνια, στην Εγνατία και τους καθέτους άξονες, μελετήσαμε και δημοπρατήσαμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δις ευρώ. Υπογράψαμε συμβάσεις και κατασκευάζονται έργα ύψους περίπου 2 δις ευρώ. Πρόκειται για μία τεράστια προσπάθεια που στόχο έχει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2008 ο κύριος άξονας της Εγνατίας από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους Έβρου και οι κάθετοι άξονες προς Προμαχώνα και Κρυσταλλοπηγή», δήλωσε σχετικά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς και πρόσθεσε:

«Με την υπογραφή των συμβάσεων δύο ακόμα έργων για την κατασκευή της Μεσόγειας Χάραξης της Εγνατίας στο Νομό Καβάλας κάνουμε, ένα, ακόμα, σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Υπογραμμίζω ότι ο προσωρινός ανάδοχος στις δύο αυτές εργολαβίες αναδείχθηκε μόλις στις 17 Φεβρουαρίου του 2006 και μετά από ενάμιση μήνα υπογράψαμε τις συμβάσεις. Είναι χρόνος ρεκόρ που επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αποτελεσματικότητα του νέου νόμου ανάθεσης των δημοσίων έργων».

Όσον αφορά τον Κάθετο ¶ξονα Δερβένι-Σέρρες- Προμαχώνας, ο κ. Σουφλιάς δήλωσε πως επίσης θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2008. Οπως είπε, «οι δύο εργολαβίες στις οποίες σήμερα αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος μαζί με μία ακόμα, το τμήμα Τμήμα Στρυμονικός -Λευκώνας, προϋπολογισμού 133 εκατ. ευρώ, στο οποίο θα αναδειχθεί ανάδοχος στις 27 Απριλίου 2006, είναι οι τελευταίες που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί αυτός ο τόσο σημαντικός κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα