ΠΑΣΕΓΕΣ: Λάθη και εκκρεμότητες με τους τίτλους των οριστικών δικαιωμάτων

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2006 17:53
UPD:17:59

Αρχισε η διαδικασία εκτύπωσης και διανομής των τίτλων των οριστικών δικαιωμάτων, από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, σε όλη τη χώρα, μετά την παραλαβή των αρχείων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η προθεσμία για την ενεργοποίηση λήγει στις 5 Ιουνίου 2006 και για το λόγο αυτό οι δικαιούχοι αγρότες θα πρέπει άμεσα να σπεύσουν να υποβάλουν, το δυνατόν συντομότερα, αιτήσεις ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων, προκειμένου να ξεπεραστούν έγκαιρα τα μεγάλα προβλήματα που έχουν ανακύψει.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΠΑΣΕΓΕΣ, τα αρχεία με τους τίτλους των οριστικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης παραδόθηκαν στις Ενώσεις με μεγάλη καθυστέρηση, ουσιαστικά στις 27 Μαρτίου, ενώ συνεχίζουν να διαπιστώνονται λάθη και να υπάρχουν και άλλες σοβαρές εκκρεμότητες (αρχεία με προεκτυπωμένες δηλώσεις ΟΣΔΕ 2005 που δεν έχουν αποσταλεί, εγκύκλιος ενεργοποίησης που δεν έχει γνωστοποιηθεί κ.λ.π.).

Οι Έλληνες αγρότες και κάθε άλλος εμπλεκόμενος ή ενδιαφερόμενος, σημειώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ, πρέπει να γνωρίζουν ότι για οποιοδήποτε λάθος οιασδήποτε μορφής που αφορά τους τίτλους των δικαιωμάτων, καθώς και για τη χρονική καθυστέρηση, οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις δεν φέρουν ευθύνη. Παρόλα αυτά έχουν προετοιμαστεί για τη διόρθωση, στο μέτρο του δυνατού, λαθών που οφείλονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και εν γένει τη δημόσια διοίκηση.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων αγροτών. Τελικός στόχος της Συνομοσπονδίας είναι η ενεργοποίηση του συνόλου των δικαιωμάτων και η μεγιστοποίηση των συνολικών αγροτικών επιδοτήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα