Πτώση στις παραγγελίες αγαθών «Made in Germany»

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 11:22
UPD:11:29
ΜΑΝ

Τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και επτά μήνες παρουσίασαν τον Ιανουάριο οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας, σε ακόμη μία ένδειξη ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία και παραμένει σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από τις εξαγωγές, δέχεται ισχυρές πιέσεις φέτος. 

Τα συμβόλαια για αγαθά «made in Germany» κατέγραψαν τον Ιανουάριο πτώση 2,6% σε μηνιαία βάση, έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 0,5%. Πάντως  τα στοιχεία για τον Δεκέμβριο αναθεωρήθηκαν επί τα βελτίω, δείχνοντας αύξηση 0,9% έναντι αρχικού υπολογισμού για πτώση 1,6%. Η στατιστική υπηρεσία απέδωσε την τόσο μεγάλη αναθεώρηση στο γεγονός ότι υπήρξαν μεγάλες παραγγελίες κατά τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο κινήθηκαν πτωτικά οι παραγγελίες όλων των κατηγοριών, δηλαδή καταναλωτικών, κεφαλαιουχικών και ενδιάμεσων αγαθών.

Σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα της VDMA στον μηχανολογικό κλάδο οι παραγγελίες συρρικνώθηκαν 9% τον Ιανουάριο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Ειδικά εκείνες από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης έκαναν βουτιά 22%.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα