ΥΠΑΝ: Προβλήματα νομιμοποίησης βιομηχανικών-βιοτεχνικών εγκαταστάσεων

Επιστολή του γ.γ.Βιομηχανίας στον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2006 12:40

Επιστολή στον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Κωνσταντίνο Γιαννίδη, απέστειλε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Σπύρος Παπαδόπουλος. Στην επιστολή ο κ. Παπαδόπουλος ενημερώνει τον κ. Γιαννίδη σχετικά με προβλήματα νομιμοποίησης βιομηχανικών-βιοτεχνικών εγκαταστάσεων, τα οποία παρουσίασε στον κ. Σιούφα στην εκδήλωση «Ακουμε τις Επιχειρήσεις», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στην επιστολή αυτή διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1. Οι εν λόγω επιχειρήσεις καλύπτονται πλήρως με τις διατάξεις του άρθρου 38, του ν.3325/2005 (ΦΕΚ68Α’), με την προϋπόθεση ότι λειτουργούν σε χώρους, οι οποίοι δεν είναι βοηθητικοί ή κοινόχρηστοι. Μάλιστα, σε περίπτωση που η δραστηριότητα δεν είναι συμβατή με τη χρήση γης της περιοχής, υπάρχουν ειδικές πρόνοιες στα άρθρα 7.1 και 31.4.

2. Στην παράγραφο 9 του άρθρου 10 του ανωτέρω νόμου, προβλέπεται επίσης η χορήγηση προθεσμίας για τεχνική ανασυγκρότηση μέχρις ότου καταστεί δυνατή η χορήγηση της άδειας λειτουργίας ή η μεταφορά της μονάδας σε άλλη θέση στη περίπτωση αδυναμίας χορήγησης της άδειας λειτουργίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα