Ελαφρές πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα- πρωταγωνιστές τα ιταλικά

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 13:28
UPD:13:29
REUTERS/Ralph Orlowski

Υπό ελαφρά πίεση βρίσκονται τα ελληνικά ομόλογα, μετά την επιτυχή έκδοση του νέου 10ετους και με τον ΟΔΔΗΧ να εξετάζει διάφορα σχέδια, από την έκδοση ενός 15ετούς ομολόγου, έστω και για ένα μικρό ποσό, μέχρι τη νέα προσφυγή στις αγορές, ακόμη και μέσα στον Απρίλιο, ώστε να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος της άντλησης των 7 δισ. ευρώ πριν από τις ευρωεκλογές. 

Η απόδοση του ομολόγου αναφοράς δεκαετούς διάρκειας ανήλθε σήμερα έως και το 3,81% και στις 13:20 μμ διαμορφώνεται στο 3,77%, αυξημένη κατά δύο μονάδες βάσης ή μόλις 0,57% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. 

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της αγοράς κρατικού χρέους σήμερα είναι τα ιταλικά ομόλογα. Η απόδοση του διετούς υποχώρησε σε ναδίρ επτά μηνών, στα χαμηλότερα δηλαδή επίπεδα από τότε, που ορκίστηκε πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, και εκείνη του δεκατούς διολίσθησε έως και το 2,57%- νέα χαμηλά πέντε εβδομάδων. 

Την πορεία των ομολόγων της Ευρωζώνης στο προσεχές διάστημα θα κρίνουν εν πολλοίς οι κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα και όλοι περιμένουν να δώσει ένα σήμα για νέο γύρο φθηνών δανείων προς τις τράπεζες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα