Το 1/3 των γερμανικών εταιρικών κολοσσών προετοιμάζονται για no deal στο Brexit

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 11:36
UPD:11:37
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Περισσότερες από το 1/3 των μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων προετοιμάζονται για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Deloitte και της γερμανικής ένωσης βιομηχανιών BDI, που δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με την έρευνα περίπου το ήμισυ των μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων δεν φοβούνται μεγάλη ζημιά στις δραστηριότητές τους σε ενδεχόμενο no deal. Ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό (36%) ανησυχεί και προετοιμάζεται πυρετωδώς για το χειρότερο σενάριο, ενώ μόλις το 6% των γερμανικών εταιρειών ποντάρει στο σενάριο, που θέλει τελικά τη Βρετανία να παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αξίζει να θυμίσουμε ότι επενδυτικοί οίκοι, όπως η Goldman Sachs, έχουν το τελευταίο διάστημα ανεβάσει σημαντικά τις πιθανότητες δεύτερου δημοψηφίσματος και παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. Το σενάριο του «no Brexit» ενισχύθηκε μετά και την απόφαση του Εργατικού Κόμματος να ταχθεί υπέρ του νέου δημοψηφίσματος, προκειμένου να αποτρέψει όπως είπε έξοδο χωρίς συμφωνία ή με τη συμφωνία της Μέι, την οποία θεωρεί απαράδεκτη. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα