ΕΚΤ: Θετικό το δ.σ. για τον διορισμό του Φίλιπ Λέιν

Θα διαδεχτεί τον Πίτερ Πρετ, η θητεία του οποίου λήγει τον Μάιο
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 09:28
UPD:09:33
REUTERS/Alex Grimm

Θετική γνώμη σχετικά με τη σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον διορισμό μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως ανακοινώθηκε, «το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε καμία αντίρρηση όσον αφορά τον προτεινόμενο υποψήφιο, Φίλιπ Λέιν, ο οποίος διαθέτει αναγνωρισμένο κύρος και επαγγελματική εμπειρία σε νομισματικά ή τραπεζικά θέματα, όπως απαιτεί το άρθρο 283 παράγραφος 2 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

REUTERS/CLODAGH KILCOYNE

O Φίλιπ Λέιν

Ο κ. Λέιν είναι σήμερα διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. Κατόπιν της γνώμης του διοικητικού δυμβουλίου και γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το νέο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής θα διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου, θα δημοσιευθεί προσεχώς στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά τον διορισμό του, ο κ. Λέιν θα διαδεχτεί τον Πίτερ Πρετ, η οκταετής θητεία του οποίου ως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου 2019.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα