Επιτάχυνση του προγράμματος προκηρύξεων των τουριστικών ακινήτων

Συνάντηση Πετραλιά με δ.σ. ΕΤΑ
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2006 17:36
UPD:18:58

Σαφείς κατευθύνσεις για μία σειρά από δράσεις, την επίσπευση των διαδικασιών και την άμεση επίλυση των νομοθετικών εκκρεμοτήτων, έδωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά κατά τη συνάντησή της με τη διοίκηση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ).

Η κ. Πετραλιά ενημερώθηκε για την πορεία του προγράμματος προκηρύξεων των τουριστικών ακινήτων και ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από το δ.σ. της ΕΤΑ προκειμένου να επιταχυνθεί το πρόγραμμα και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Στις δηλώσεις της μετά το τέλος της συνάντησης, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «με ταχύτητα, ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών και κοινό παρανομαστή την διαφάνεια, θα προχωρήσουμε όλο και πιο γρήγορα», επισημαίνοντας ότι οι δεδομένες καθυστερήσεις οφείλονται σε εμπόδια νομοθετικού περιεχομένου, τα οποία -όπως ειπε- θα ξεπεραστούν.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ, Κώστας Ζαχαρόπουλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «η παρουσία της κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά θα δώσει μεγάλη επιτάχυνση στις καθυστερούμενες προκηρύξεις και στην επίλυση των νομοθετικών ρυθμίσεων».

Πεποίθηση του δ.σ., δήλωσε ο κ. Ζαχαρόπουλος, είναι ότι «ότι προς τούτο θα συντελέσει η αναμφισβήτητη εμπειρία που κατέxει η υπουργός τόσο με την προετοιμασία και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της xώρας μας ως τομεάρxης τότε της Νέας Δημοκρατίας, όσο και ως εποπτεύουσα αρxή της εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., από τη προηγούμενη θέση της ως αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού».

Όπως σημείωσε, ήδη κάποιες αποφάσεις της υπουργού «βοηθούν ουσιαστικά στην απεμπλοκή σημαντικών έργων, όπως θα διαφανεί εντός των επομένων ημερών».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν επίσης, και τα οριστικά οικονομικά αποτελέσματα της ΕΤΑ για το έτος 2005. Παρά τη συνεxιζόμενη για δεύτερο έτος εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της, η εταιρεία εμφανίζει κέρδη ύψους 8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 13,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιxη περίοδο του 2004, ενώ για την ίδια περίοδο τα ταμιακά διαθέσιμα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 17 εκατ. ευρώ, με ταυτόxρονη μείωση του λειτουργικού κόστους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα