ΧΑΑ: Αποφάσεις

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2001 17:48

Το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. ενέκρινε κατά την σημερινή του συνεδρίαση το ενημερωτικό δελτίο των κάτωθι εισηγμένων εταιριών:

«MARFIN COMM A.E. (πρώην Επιφάνεια) για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

«ΕΤΜΑ Α.Ε.› για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν:

Η εταιρία «MARFIN COMM A.E. (ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ)› προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 2.961.697 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ της «MARFIN ΑΕΠΕΥ› (1.894.436 μετοχές), του κ. Πέτρου Λέων (685.964 μετοχές), του κ. Β.Κατσούφη (190.649 μετοχές) και του κ. Βιττόριο Πιέτρα (190.648 μετοχές) και τιμή διάθεσης 1.312 δρχ. (3,85 ευρώ)/μετοχή. Επίσης, αποφασίστηκε η έκδοση 1.756.050 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, οι οποίες θα διατεθούν με αναλογία 2 νέες για κάθε 10 παλαιές μετοχές.

Επισημαίνεται ότι για την ΑΜΚ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης θα υπάρξει προσαρμογή της τιμής της μετοχής σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση 57 του ΔΣ του ΧΑΑ.

Η εταιρία «ΕΤΜΑ Α.Ε.› προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 5.691.450 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα προτίμησης σε παλαιούς μετόχους και τιμή διάθεσης 530 δρχ. (1,56 ευρώ)/ μετοχή και με αναλογία 1 νέα κοινή μετοχή ανά 2 παλαιές κοινές ή προνομιούχες μετοχές.

Το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. επανέγκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το ενημερωτικό δελτίο της κάτωθι εταιρίας για την εισαγωγή των μετοχών της προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών:

«MEDICON HELLAS ΑΕ› για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και την εισαγωγή της εταιρίας στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. ενέκρινε:

Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 11.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρίας «ΑΦΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΤΗ Α.Τ.Ε.›.

Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 201.217.100 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ ΕΜΠΟΡΙΟ-ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Α.Ε.›, που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων κοινών ανώνυμων μετοχών.

Επίσης, τέθηκαν υπόψη του ΔΣ του ΧΑΑ τα πληροφοριακά σημειώματα των κάτωθι εταιριών:

«ΑΘΗΝΑ Α.Ε.Τ.Β. & Τ.Ε.› για την εξαγορά ποσοστού 55% των εταιριών «ΑΡΚΑΤ Α.Ε.Β.Ε.›, «ITECO Ε.Π.Ε.›, και «STAR TRAVEL Ε.Π.Ε.›.

«ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ Α.Ε.› και «Α. ΚΑΜΠΑΣ Α.Ο.Β.Ε.Κ.Τ.Ε.›, από τις οποίες είχε ζητηθεί, σύμφωνα με την από 22/3/2001 απόφαση του ΔΣ του ΧΑΑ, η σύνταξη πληροφοριακού δελτίου με το οποίο θα ενημερώνονταν το επενδυτικό κοινό σχετικά με τις ενέργειες των ανωτέρω εταιριών σε ότι αφορά την ενδυνάμωση της οικονομικής τους δραστηριότητας, καθορίζοντας και τον προβλεπόμενο χρονικό ορίζοντα απόδοσης αυτών των ενεργειών.

Το Δ.Σ. του ΧΑΑ, μετά από αίτηση της εταιρίας «ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΗΡΙΑ ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΔΟΣ›, και σύμφωνα με την απόφασή του αρ. 64 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 397Β/9-4-2001, αποφάσισε την άρση του καθεστώτος επιτήρησης των μετοχών της εταιρίας και την ένταξή τους σε καθεστώς συνεχούς διαπραγμάτευσης, από αύριο 4 Μαΐου 2001. Το σχετικό πληροφοριακό σημείωμα θα διατίθεται από αύριο το πρωί, από τα γραφεία της εταιρίας, των χρηματιστηριακών εταιριών – μελών του ΧΑΑ, του ΣΜΕΧΑ, από το Χρηματιστήριο και θα περιλαμβάνεται στο site του ΧΑΑ.

Τέλος, το Δ.Σ. του ΧΑΑ έκανε δεκτή την αίτηση της εταιρίας «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.› για την εκ μέρους της απόκτηση της ιδιότητας του ειδικού διαπραγματευτή στη ΝΕΧΑ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα