Διευθέτηση εκκρεμοτήτων για τη βελτίωση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδος - Αρμενίας

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2006 19:20

Η πολιτική βούληση για ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και της αναπτυξιακής συνεργασίας Ελλάδας - Αρμενίας επιβεβαιώθηκε σήμερα στο Ερεβάν, με την υπογραφή από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Πρωτοκόλλου Συνεργασίας και τις διμερείς επαφές που είχε ο υφυπουργός με την πολιτική ηγεσία της Αρμενίας.

Η προώθηση των διμερών σχέσεων των χωρών μας αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του προέδρου της Αρμενίας Ρομπέρ Κοτσαριάν, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2005, δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος χαρακτήρισε την Αρμενία «στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου».

Βούλησή μας είναι, πρόσθεσε, οι οικονομικές σχέσεις να φτάσουν στο υψηλό επίπεδο που βρίσκονται οι πολιτικές μας σχέσεις.

Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Οικονομικής, Βιομηχανικής, Τεχνικής και Επιστημονικής συνεργασίας ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα οι εργασίες της τέταρτης Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ), στην οποία εξετάστηκαν οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα και συμπροήδρευσαν ο κ. Στυλιανίδης και ο Αρμένιος υπουργός Γεωργίας Νταβίτ Λοκιάν.

Μετά την υπογραφή του κειμένου, ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη νέα κινητικότητα και τη θετική αντίδραση της αρμενικής πλευράς προκειμένου να επιλυθούν «εκκρεμότητες του παρελθόντος» -όπως είπε χαρακτηριστικά- που αφορούν ελληνικές επενδύσεις στην Αρμενία.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών ΑΡΜΑΝΤΕΛ η οποία έχει εξαγοραστεί από τον ΟΤΕ, διευκρινίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες διευθέτησης και κάποια δικαστική εκκρεμότητα που υπάρχει θα διευθετηθεί σύντομα προς όφελος και των δύο μερών.

Για το θέμα των πιστωτικών διευκολύνσεων, το οποίο ανάγεται σε συμφωνία του 1997, ο υφυπουργός είπε ότι συμφωνήθηκε εντός του προσεχούς τριμήνου η σύσταση Ειδικής Επιτροπής για την επίλυση του προβλήματος.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα