Υποχώρησε το αργό από τα υψηλότερα οκτώ εβδομάδων

Μετά τη μεγαλύτερη αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 07:53

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ από τα υψηλότερα επίπεδα οκτώ εβδομάδων στη Ν. Υόρκη η τιμή του αργού πετρελαίου, μετά την έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι τα αποθέματα του αργού, αυξήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε, περισσότερο απ΄ό,τι αναμενόταν.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν 0,6%, στα 341 εκατ. βαρέλια, την εβδομάδα που έληξε στις 24 Μαρτίου, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 1999, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν και τα διϋλιστήρια έκλεισαν τις εγκαταστάσεις τους για συντήρηση. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα αποθέματα του πετρελαίου θα σημειώσουν άνοδο 0,3%.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαϊου, υποχώρησε 35 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 66,10 δολ. το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν στα 66,23 δολ. το βαρέλι στις 10:57 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Οι τιμές του μαύρου χρυσού είναι 23% υψηλότερες έναντι του περυσινού έτους.

Χθες το πετρέλαιο σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τη 1 Φεβρουαρίου, αποτέλεσμα της ανόδου των συμβολαίων βενζίνης, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι οι προμήθειες καυσίμων για οχήματα, ενδέχεται να είναι ανεπαρκείς για την κάλυψη της ζήτησης την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα αποθέματα της βενζίνης υποχώρησαν 2,5% στα 216,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 24 Μαρτίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ.

Η βενζίνη για τα συμβόλαια του Απριλίου, υποχώρησε 0,42 σεντ, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στο 1,95 δολ. το γαλόνι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Ν. Υόρκη. Χθες, η βενζίνη αναρριχήθηκε 3,7%, φθάνοντας στο 1,9542 δολ. το γαλόνι και στα υψηλότερα επίπεδα από το κλείσιμο στις 4 Οκτωβρίου του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα