ΗΠΑ: Σε υψηλά επτά μηνών οι πωλήσεις μονοκατοικιών - Ανάπτυξη και στις υπηρεσίες

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 18:46
UPD:18:53
REUTERS/LUCY NICHOLSON

Σε σταυροδρόμι προκλήσεων βρίσκεται και η αμερικανική οικονομία, με τα τελευταία στοιχεία για την αγορά στέγης και τη δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών να δείχνουν επιβράδυνση. Παρ' όλα αυτά, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υπερτερούν σε οικονομικές επιδόσεις σε σύγκριση με άλλες μεγάλες οικονομίες, όπως της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις νεόδμητων μονοκατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο σε υψηλά επτά μηνών, αν και τα στοιχεία του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, γεγονός που καταδεικνύει ότι διατηρούνται οι πιέσεις στην αμερικανική αγορά στέγης. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις μονοκατοικιών αυξήθηκαν κατά 3,7%, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2018. Τα στοιχεία του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν στις 599.000 κατοικίες, από 657.000.

Στον τομέα υπηρεσιών, ο δείκτης ΙSM επιχειρηματικής δραστηριότητας σημείωσε άνοδο τριών μονάδων τον προηγούμενο μήνα, αγγίζοντας τις 59,7 μονάδες. Ο τομέας υπηρεσιών -που αντιπροσωπεύει περισσότερο από τα δύο-τρίτα της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ- παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης. Ο επιμέρους δείκτης παραγγελιών αυξήθηκε 7,5 μονάδες, στις 65,2 τον Φεβρουάριο, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2005. Όμως ο δείκτης απασχόλησης υποχώρησε στις 55,2 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2018.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα