ΕΣΑ: Ενδιάμεσες εκπτώσεις και «ξεχείλωμα της Black Friday» έριξαν τον τζίρο

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 16:50
UPD:17:19
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πτώση τζίρου και ασφάλεια απασχολούν τους μικρομεσαίους εμπόρους της Αθήνας διαπιστώνει έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) για την αγορά της πόλης, κατά τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο 2019, όπως παρουσιάστηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου με την ΕΣΕΕ.

Η έρευνα αποτυπώνει τις δραματικές απώλειες στον τζίρο των καταστημάτων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, τη θέση των εμπόρων αναφορικά με τη λειτουργία του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων και τέλος την αξιολόγηση των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑ, Σταύρος Καφούνης, επισήμανε ότι τα ευρήματα της έρευνας για την Αθήνα σχεδόν ταυτίζονται με τα αποτελέσματα της υπόλοιπης Ελλάδας κι αποτυπώνουν ότι έξι στις δέκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικής αντιμετώπισαν πτώση τζίρου, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή εκπτωτική περίοδο.

Κατά τον κ. Καφούνη, είναι φανερό ότι η παρατεταμένη περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων και το ξεχείλωμα της «Black Friday» σε εβδομάδα προσφορών έχει αποδυναμώσει τον θεσμό των εκπτώσεων, γι' αυτό και ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας δήλωσε ξεκάθαρα με το συντριπτικό ποσοστό του 75,5% ότι είναι υπέρ της κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το θέμα της ασφάλειας στην Αθήνα αξιολογήθηκε ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του εμπορικού κέντρου και μαζί με την έλλειψη ρευστότητας καθώς και τη ρύθμιση των οφειλών χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι τα θέματα που συνεχίζουν να αποτελούν βασική προτεραιότητα του διοικητικού συμβουλίου του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα