Petrobras: Ανέβαλε επένδυση 5 δισ. δολ. στη Βολιβία

Μετά την αποτυχία επανάληψης των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 09:18

ΑΝΕΒΑΛΕ τα σχέδια επένδυσης ύψους 5 δισ. δολ., με συνεργάτες της στη Βολιβία, η κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών της Βραζιλίας, Petroleo Brasileiro SA, μετά την αποτυχία της έναρξης νέων διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση της Βολιβίας, τον περασμένο μήνα.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, θέλει από τις ξένες εταιρείες, όπως την Petrobras και την ισπανική Repsol YPF SA, να καταβάλλουν περισσότερα για τις πηγές ενεργείας της χώρας. Βάσει του σχεδίου, η Petrobras, η μεγαλύτερη εταιρεία στη Βολιβία, πρέπει να μετατρέψει όλες τις δραστηριότητές της στη χώρα σε joint-ventures με την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Petrobras, επικαλούμενος τα σχόλια του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της εταιρείας, Jose Sergio Gabrielli.

Τον Φεβρουάριο, η Petrobras παρουσίασε τις προτάσεις της στη Βολιβία για συνεργασία στον τομέα του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, της διΰλισης, των πετροχημικών και τη διανομή καυσίμου, μαζί με ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 5 δισ. δολ., Ο Gabrielli είπε ότι η εταιρεία προσπάθησε ανεπιτυχώς να αρχίσει και πάλι τις συνομιλίες με την κυβέρνηση της Βολιβίας.

Τα σχόλια του Gabrielli είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων της Βραζιλίας, Agencia Estado και στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, Efe.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα