Προειδοποιήσεις από BMW και Τoyota για το Brexit

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 15:28
UPD:15:30
REUTERS/CHINA STRINGER NETWORK

Νέο καμπανάκι για τις επιπτώσεις ενός Brexit χωρίς συμφωνία από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Toyota και BMW να προειδοποιήσουν ότι σε περίπτωση no deal η παραγωγή τους στη Βρετανία θα είναι σε κίνδυνο. 

Ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Τoyota, Ζόχαν βαν Ζιλ, δήλωσε συγκεκριμένα στο BBC πως εάν τα εμπόδια του Brexit είναι υπερβολικά υψηλά, θα υπονομεύσουν την ανταγωνιστικότητα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Πέτερ Σβάρτσενμπαουερ, μέλος του Δ.Σ. της BMW, από την πλευρά του προειδοποίησε με δηλώσεις του στο Sky πως εάν γίνει πραγματικότητα «το χειρότερο σενάριο», θα υπάρξει ανάγκη να «επενεξετάσουμε τι ακριβώς σημαίνει για εμάς μακροπρόθεσμα». Πρόσθεσε δε πως για το Mini «υπάρχει πραγματικός κίνδυνος μεταφοράς της παραγωγής». 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Nissan εγκατέλειψε τα σχέδια για δημιουργία νέου ερογστασίου στη Βρετανία, ενώ η Honda προανήγγειλε το κλείσιμο εργοασίου της στο Σουίντον.  Επισήμως καμία από τις δύο δεν συνέδεσε την απόφαση με το Brexit, αλλά και οι δύο έκαναν λόγο για περιβάλλον αβεβαιότητας και δύσκολες συνθήκες. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα