Νευρικότητα στη Wall Street - Απώλειες 200 μονάδων για τον Dow Jones

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 23:32
UPD:05/03/2019 00:16
REUTERS/Brendan McDermid

Πτωτικά κινήθηκαν στην πρώτη συνεδρίασης της εβδομάδας οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, περιορίζοντας πάντως προς το τέλος μέρος των απωλειών που σημείωναν ενδοσυνεδριακά.

Οι επενδυτές δείχνουν να ανησυχούν από τη μείωση κατά 0,6% των αμερικανικών δαπανών στις κατασκευές τον Δεκέμβριο, αντί εκτιμήσεων για αύξηση 0,2%, εξέλιξη που ερμηνεύεται ως ένδειξη επιβράδυνσης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ΗΠΑ - Κίνας για την επίτευξη συμφωνίας που θα βάλει τέλος στον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNBC, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στα τελευταία τους στάδια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίγκ, θα μπορούσαν να καταλήξουν σε επίσημη συμφωνία κατά τη σύνοδο κορυφής που αναμένεται στις 27 Μαρτίου, δεδομένης της προόδου που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με δημοσίευμα της «WSJ».

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διολίσθησε κατά 206 μονάδες ή 0,8% στις 25.819 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχωρούσε ακόμη και κατά 1,6%.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 0,2%, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικότερης τάσης, σημείωσε πτώση 0,4%, ενώ νωρίτερα κατέγραφαν μεγαλύτερες απώλειες.

Στον αντίποδα, στην Ευρώπη επικράτησε σε γενικές γραμμές θετικό κλίμα, με τους κυριότερους δείκτες να καταγράφουν κέρδη και τις ευρωπαϊκές μετοχές να σκαρφαλώνουν σε υψηλά πενταμήνου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,4%, ο γερμανικός DAX κατέγραψε οριακές απώλειες 0,1% και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,5%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, κέρδη 0,1% κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 στον αντίποδα να υποχωρεί οριακά κατά 0,1%. Στο κόκκινο έμεινε η Αθήνα, όπου ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση 1,2%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • COMP
  • DJC



Σχολιασμένα