Nikon: Πρόβλεψη για αύξηση των πωλήσεων στα 900 δισ. γιέν

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 12:24

ΑΥΞΗΣΗ 27% των πωλήσεων εκτιμά ότι θα εμφανίσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία που κατασκευάζει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές στον κόσμο, Nikon Corp., αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων του φακού για μηχανές, σε συνδυασμό με την κατασκευή εξοπλισμού για chip.

Οι πωλήσεις, θα αυξηθούν κατά πάσα πιθανότητα στα 900 δισ. γιέν (7,6 δισ. δολ.) τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2009, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς τους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο του τριετούς επιχειρηματικού της πλάνου. Η εταιρεία, προβλέπει ότι την τρέχουσα χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου θα έχει πωλήσεις ύψους 710 δισ. γιέν.

Η Nikon, που εισπράττει το 55% των συνολικών της πωλήσεων από το τμήμα φωτογραφικών μηχανών, αυξάνει τις φορτώσεις πιο κερδοφόρων μοντέλων, προκειμένου να αντισταθμίσει τη μείωση των τιμών στην αγορά των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, ύψους 13 δισ. δολαρίων. Επίσης, η Nikon, αυξάνει τις παραγγελίες άλλων ειδών που παράγει, αποτέλεσμα της έντονης ζήτησης για chip που χρησιμοποιούνται σε οθόνες υγρών κρυστάλλων.

Τα λειτουργικά κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, προβλέπεται να αυξηθούν 70% στα 90 δισ. γιέν, από 53 δισ. γιέν, που αναμενόταν να ανέλθουν την τρέχουσα οικονομική χρήση.

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι δαπάνες της στην έρευνα και την ανάπτυξη θα ανέλθουν στα 100 δισ. γιέν κατά τα τρία επόμενα έτη.

Οι μετοχές της Nikon, η οποία ανακοίνωσε τις προβλέψεις της μετά το κλείσιμο των αγορών, υποχώρησαν 1,2%, φθάνοντας στα 2.030 γιέν η μία, στις 3 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα