Απόφαση Δούκα για δαπάνες υπουργείων και περιφερειών

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 14:37
UPD:16:02

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Πέτρου Δούκα, υπουργοί και περιφερειάρχες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν στο β'τρίμηνο του 2006, ποσοστό έως 50% των συνολικών ετήσιων δαπανών τους που έχουν εγγραφεί στους προϋπολογισμούς τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, επί του παρόντος, τα υπουργεία έχουν στη διάθεσή τους το:

- 100% των πιστώσεων για την κάλυψη των δαπανών που αφορούν σε εισιτήριες εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επιχορηγήσεις στις αγιορίτικες μονές και το σχολικό αθλητισμό.

- 70% των πιστώσεων για επιδόματα υπηρεσίας στην αλλοδαπή, επιμίσθια εκπαιδευτικών, προμήθεια επιστημονικών συγγραμάτων και βοηθημάτων για σπουδαστές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών, κάλυψη ελλείμματος ΕΛΕΓΕΠ, επιχορηγήσεις στις παιδικές εξοχές και κατασκηνώσεις, στην κεντρική επιτροπή μαθητικών κατασκηνώσεων, σε ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό, στον Οργανισμό Εκδόσεων Σχολικών Βιβλίων, στην επιτροπή αθλητισμού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και για επιχορηγήσεις που αφορούν στο ΕΘΙΑΓΕ για μισθοδοσία προσωπικού και εισφορές - συνδρομές σε διεθνείς οργανισμούς και κοινότητες του εξωτερικού.

- 60% για την κάλυψη αναγκών που σχετίζονται με επιχορηγήσεις στα λοιπά επιστημονικά και πνευματικά ιδρύματα, για επιχορηγήσεις ΑΕΙ, ΤΕΙ, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα για δαπάνες φοιτητικής μέριμνας και στη Σιβιτανίδειο Σχολή.

- 50% για την κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών των πιστώσεων που αναφέρονται σε όλες τις άλλες δαπάνες που δεν αναφέρονται παραπάνω.

Περιφέρειες

Στις περιφέρειες, πέραν των επιχορηγήσεων των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων όπου οι πιστώσεις απελευθερώνονται σε ποσοστό 100%, στις υπόλοιπες δαπάνες ο πήχυς τίθεται στο 50%. Το ύψος των πιστώσεων που απελευθερώνονται, θα τροποποιηθεί εκ νέου με νέα απόφαση του υφυπουργού το καλοκαίρι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα