Στράουχ (ESM): Η Ελλάδα να εφαρμόσει ό,τι συντελεί στην ανάπτυξη

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 11:20
UPD:11:22
naftemporiki.gr/Χρήστος Λώλος

 Οτιδήποτε συντελεί στην ανάπτυξη θα πρέπει να εφαρμοστεί, ενώ υπάρχουν ορισμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Ρολφ Στράουχ.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο κ. Στράουχ διευκρίνισε ότι μία από τις δεσμεύσεις αφορά στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ελληνικού Δημοσίου.

«Υπήρχε η δέσμευση για μηδενισμό τους πριν από το τέλος του προγράμματος, κάτι που δεν συνέβη. Η κυβέρνηση δουλεύει τώρα πάνω σε αυτό. Θεωρούμε ότι θα βοηθήσει την οικονομία και υπάρχει η δέσμευση να γίνει» υποστήριξε.

Ευρύτερα, πάντως, εν όψει του Eurogroup της 11ης Μαρτίου, ο κ. Στράουχ σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Σχετικά με το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM εξέφρασε την ανησυχία του ότι ενδέχεται να επηρεάσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας λόγο για μία κίνηση-έκπληξη.

Καταλαβαίνουμε, είπε, ότι η κυβέρνηση και οι πολίτες επιθυμούσαν έναν πιο υψηλό μισθό, όμως αυτή η αύξηση πηγαίνει πέρα από τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι είχαν επισημάνει έναν χαμηλότερο μισθό.

Επίσης, αναφορικά τις ελληνικές τράπεζες υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή δεν θεωρούμε ότι χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα