Πάνω από τις 4.100 μονάδες και πάλι η Σοφοκλέους

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 17:17

ΑΞΙΟΛΟΓΗ άνοδο σημείωσε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. με αιχμή τη μετοχή του ΟΤΕ. Αντιθέτως, ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η ΔΕΗ, ενώ ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.

«Η αγορά κινήθηκε σήμερα στον απόηχο των αρνητικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ. Ο πολύ χαμηλός τζίρος δείχνει την επιφυλακτικότητα των επενδυτών, που περιμένουν εξελίξεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών», δήλωσε στο Reuters ο κ. Βασίλης Βλασταράκης, επικεφαλής ανάλυσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

O βασικός χρηματιστηριακός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1% κλείνοντας στις 4.114,04 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο της ημέρας.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 248 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έγιναν πράξεις 189 σημείωσαν άνοδο, 83 υποχώρησαν και 48 παρέμειναν σταθερές.

Η μετοχή του ΟΤΕ σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 3,41% στον απόηχο των δηλώσεων του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ΟΤΕ θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί άμεσα.

Αντιθέτως, πτώση 2,12% σημείωσε η μετοχή της ΔΕΗ. Η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/30/1172682.htm επισήμως πως υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης που εξέδωσε στις 14 Μαρτίου η τριμελής σύνθεση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της Βουλγαρίας με την οποία δικαίωνε τη ΔΕΗ για την υπόθεση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του θερμοηλεκτρικού σταθμού Bobov Dol.

Τέλος, οριακή πτώση κατά 0,07% σημείωσε η μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η παραπάνω τράπεζα ανακοίνωσε ότι το 2005 εμφάνισε ενοποιημένα προ φόρων κέρδη ύψους 114,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 94 εκατ. ευρώ το 2004.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα