Θεσσαλονίκη: 21 καινοτόμες εταιρείες στις εγκαταστάσεις της THERMI

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2006 17:49

Είκοσι μία εταιρείες λειτουργούν σήμερα στις εγκαταστάσεις της μεγαλύτερης ελληνικής θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων THERMI AE, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Απασχολούν περίπου 200 εργαζομένους. Προέρχονται από κλάδους όπως: ιατρική - βιοιατρική - φαρμακευτική - βιοτεχνολογία, ανάπτυξη συστημάτων προστασίας περιβάλλοντος και ενέργειας και παραγωγής - εκμετάλλευσης συστημάτων διαδικτύου. Ξεχωρίζουν η εταιρεία HELLABIO που είναι η μοναδική στον τομέα των ηλεκτροφορήσεων στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, και η BIOMATRIX με την τράπεζα κρυοσυντήρησης αίματος ομφάλιου λώρου.

Τις επόμενες εβδομάδες προβλέπεται η εγκατάσταση άλλων οχτώ επιχειρήσεων από τους κλάδους της βιο-ιατρικής και της προστασίας περιβάλλοντος, είπε ο πρόεδρος της THERMI Βασίλης Τακάς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Μέχρι σήμερα η THERMI AE έχει επενδύσει 2 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται να επενδύσει επιπλέον 3,5 εκ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου.

Αρκετές από τις εταιρείες που έχουν εγκατασταθεί στην THERMI προέρχονται από Ελληνες επιστήμονες της διασποράς, οι οποίοι επέστρεψαν για να αξιοποιήσουν προϊόντα της έρευνας που πραγματοποίησαν σε πανεπιστήμια και επιστημονικά - τεχνολογικά ινστιτούτα του εξωτερικού.

Η THERMI έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εταιρειών και φορέων από τις βαλκανικές χώρες, όπως από τη Βουλγαρία. Ωστόσο, προς το παρόν οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα