Νευρικότητα στη Wall Street - Στο «πράσινο» η Ευρώπη

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 19:01
UPD:19:04
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Νευρικότητα επικρατεί στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, καθώς εξανεμίστηκε γρήγορα η αισιοδοξία που επικρατούσε στην έναρξη των συναλλαγών γύρω από το μέτωπο της εμπορικής διαμάχης Ουάσιγκτον - Πεκίνου.

Αυτήν την ώρα ο (18.55) βιομηχανικός δείκτης Dow Jones παραμένει αμετάβλητος, ενώ στην έναρξη της συνεδρίασης τα κέρδη του ξεπερνούσαν το 0,8%. Στην πορεία ωστόσο, εμφάνισε ακόμη και οριακές απώλειες, αναζητώντας αυτή τη στιγμή κατεύθυνση.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό Nasdaq και τον ευρύτερο δείκτη S&P 500, οι οποίοι καταγράφουν οριακά κέρδη 0,1%, ενώ νωρίτερα σημείωναν άνοδο 0,8%.

Στην Ευρώπη επικράτησε θετικό κλίμα, με τους κυριότερους δείκτες να καταγράφουν κέρδη και τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να ενισχύεται κατά 0,4%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,5%, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,8% και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,5%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, κέρδη 0,2% κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 στον αντίποδα να υποχωρεί οριακά κατά 0,1%. Στο πράσινο και η Αθήνα, όπου ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 0,7%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα