Έτοιμα 800 χλμ. του Nord Stream-2

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 18:29
UPD:18:46
nord-stream2.com

Έτοιμα είναι 800 χιλιόμετρα του αγωγού Nord Stream-2 που διέρχονται από τον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, με βάση τις άδειες που έχουν δώσει η Γερμανία, η Φινλανδία, η Σουηδία και η Ρωσία, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο.

Συνολικά ο αγωγός θα έχει μήκος 2.100 χιλιόμετρα και θα περάσει από τα χωρικά ύδατα ή τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Φινλανδίας , της Σουηδίας, της Δανίας και της Γερμανίας.

Σε ανακοίνωση της, η Nord Stream 2 AG επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο στον κόσμο πλοίο που τοποθετεί υποθαλάσσιους αγωγούς, το Pioneering Spirit, το οποίο έχει αναλάβει και την τοποθέτηση του αγωγού Nord Stream-2, θα εγκαταλείψει προσωρινά την θαλάσσια περιοχή της Θάλασσας της Βαλτικής, για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει βάσει συμβολαίου στα σουηδικά χωρικά ύδατα στη Βόρειο Θάλασσα.

Ωστόσο το πλοίο θα επιστρέψει και πάλι έπειτα από έναν μήνα για να συνεχίσει την τοποθέτηση του αγωγού.

Στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 συμμετέχουν η ρωσική Gazprom, οι γερμανικές εταιρείες Wintershal και Uniper, η βρετανο-ολλανδική Shell, η γαλλική Engie και η αυστριακή OMV.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, TASS, AFP, Ria Novosti



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα