Αυστραλία: Αύξηση λιανικών πωλήσεων, ανέγερσης κατοικιών

Περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Φεβρουάριο
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 09:11

ΑΥΞΗΣΗ διπλάσια από αυτήν που αναμενόταν, σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στην Αυστραλία, ενώ οι άδειες ανέγερσης κατοικιών αυξήθηκαν από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών τον Φεβρουάριο, βοηθώντας στην αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,7%, έναντι του Ιανουαρίου, μήνα κατά τον οποίον είχαν αυξηθεί 0,9% (αναθεωρημένα στοιχεία) σε συνδυασμό με τις άδειες ανέγερσης κατοικιών και διαμερισμάτων, που αυξήθηκαν 2,2%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Σύδνεϋ.

Η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και η ανάκαμψη της ανέγερσης κατοικιών, ενδέχεται να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη στην πέμπτη σε μέγεθος οικονομία Ασίας-Ειρηνικού, μετά την ανάπτυξη με τον χαμηλότερο ρυθμό σε τέσσερα χρόνια το 2005. Οι εταιρείες λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένης της Harvey Norman Holdings Ltd. και της Coles Myer Ltd., ανακοίνωσαν υψηλότερες πωλήσεις, τη στιγμή που η Adelaide Brighton Ltd. περιμένει ότι η ζήτηση για υλικά κατασκευής κατοικιών, θα ισχυροποιηθεί.

Το δολάριο της Αυστραλίας και οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, ενώ τα ομόλογα διεύρυναν τις απώλειές τους, μετά την ανακοίνωση. Το νόμισμα αυξήθηκε στα 71,68 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στις 12:27 μ.μ. στο Σύδνεϋ, από 71,43 σεντς που ήταν λίγο πριν από την ανακοίνωση. Το νόμισμα της Αυστραλίας την εβδομάδα που πέρασε, άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα 18 μηνών.

Η απόδοση των κρατικών ομολόγων 6,25% που λήγουν τον Απρίλιο του 2015, σημείωσε άνοδο 4 μονάδες βάσης, φθάνοντας στο 5,43% χθες. Μία μονάδα βάσης, ισούται με 0,01%.

Στο Χρηματιστήριο, ο δείκτης S&P/ASX 200 αναρριχήθηκε 0,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα