Serono: Δημιουργία νέων μετοχών για τη χρηματοδότηση εξαγορών

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 09:40

ΤΗΝ έγκριση των μετόχων, επιδιώκει η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας της Ευρώπης, Serono SA, προκειμένου να δημιουργήσει νέες μετοχές, αξίας περίπου 7,3 δισ. ελβετικών φράγκων (5,7 δισ. δολ.) καθώς ψάχνει για συνεργάτη, με στόχο την αναζωογόνηση της ανάπτυξης.

Η Serono θα ζητήσει από τους μετόχους της στις 25 Απριλίου, την έγκριση της δημιουργίας 7,6 εκατ. νέων μετοχών, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εταιρεία, είπε επίσης, ότι ενδέχεται να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από την πώληση σε μια συγχώνευση μία εξαγορά.

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία, είπε τον Νοέμβριο ότι προσέλαβε την Goldman Sachs Group Inc. για να εξετάσει στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις. Η ανακοίνωση, αύξηση την εικοτολογία για μία πιθανή πώληση της ηλικίας ενός αιώνα εταιρείας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα σε θέματα μελετών και ανταγωνισμού για τα δύο κυριότερα σκευάσματά της.

Δεν είναι βέβαιη οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Οι μετοχές, θα είναι αξίας 7,3 δισ. δολ., με βάση το χθεσινό κλείσιμο. Τον Νοέμβριο, οι μετοχές της Serono, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών, καθώς εικάζετο ότι η εταιρεία μπορεί να αγοραζόταν από άλλη φαρμακευτική, όπως την Pfizer Inc., τη Novartis AG ή την GlaxoSmithKline Plc.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1906 για την επεξεργασία των πρωτεϊνών από τον κρόκο του αυγού, με τις οποίες έφτιαχνε σκευάσματα για την αναιμία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα