Γ. Δραγασάκης: Τέσσερις κρίσιμοι παράγοντες για την επιτυχία της Αναπτυξιακής Τράπεζας

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 18:53
UPD:18:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤ

Στη σημασία της Αναπτυξιακής Τράπεζας, το νομοσχέδιο για την ίδρυσή της οποίας τέθηκε την Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση, στάθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε συζήτηση στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Κατά τον κ. Δραγασάκη, η Αναπτυξιακή Τράπεζα:

  • Θα χρηματοδοτεί την οικονομία.
  • Θα συνεργάζεται με ευρωπαϊκούς και διεθνείς χρηματοδοτικούς φορείς.
  • Θα είναι ο πρεσβευτής της χώρας στις αγορές χρήματος και κεφαλαίων.
  • Με παράρτημα στη Θεσσαλονίκη θα στηρίζει τη Βαλκανική Συνεργασία και Συνανάπτυξη.

Σκιαγραφώντας τους τέσσερις κρίσιμους παράγοντες για την επιτυχία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζα, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε:

  1. Σαφής προσανατολισμός
  2. Διαφάνεια, έλεγχος και λογοδοσία
  3. Κριτήρια αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας
  4. Ανθρώπινο δυναμικό με υψηλή αίσθηση δημόσιου συμφέροντος

Όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρχικά υπήρχε καχυποψία για την Αναπτυξιακή Τράπεζα. «Σήμερα έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας» συμπλήρωσε και τόνισε πως η Τράπεζα ξεκινά με πόρους 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα δείχνει ότι στην Ελλάδα υλοποιούνται σημαντικές μεταρρυθμίσεις «αναπτυξιακές, με προοπτική και όχι λιτότητας».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε πως «είναι αρνητικά εντυπωσιακό ότι προηγούμενες κυβερνήσεις άφησαν την Ελλάδα χωρίς αναπτυξιακή τράπεζα. Έτσι έμεινε η χώρα μας η μόνη ευρωπαϊκή χωρίς έναν τέτοιο θεσμό». Είπε επίσης ότι με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, καλύπτεται ένα μεγάλο κενό δεκαετιών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα