LSE: Πλουσιότεροι οι επενδυτές και η CEO, Clara Furse

Mετά την εγκατάλειψη του σχεδίου του Nasdaq, αν αγοράσει το Χρηματιστήριο
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 10:05

ΕΝΑ «όχι, της CEO του London Stock Exchange Plc, Clara Furse, έκανε την ίδια και τους επενδυτές πλουσιότερους κατά 1,32 δισ. λίρες (2,3 δισ. δολ.).

Γεννημένη στον Καναδά από Ολλανδούς γονείς, η Clara Furse, παντρεμένη με τρία παιδιά, ηγείται του μεγαλύτερου Χρηματιστηρίου της Ευρώπης, από πλευράς αξίας εισηγμένων εταιρειών, London Stock Exchange (LSE).

Η Furse απέκρουσε τέσσερις μνηστήρες για την απόκτηση του LSE από το 2004. Κάθε φορά η Furse, που προσωπικά κατέχει μετοχές αξίας 1,9 εκατ. λιρών Αγγλίας, υποστηρίζοντας το Χρηματιστήριό της, το μεγαλύτερο της Ευρώπης από πλευράς αξίας εισηγμένων εταιρειών, ότι αξίζει περισσότερο.

Συνέβη πάλι χθες, όταν το Nasdaq, απέσυρε την προσφορά του για την εξαγορά του LSE, ύψους 2,4 δισ. λιρών Αγγλίας. Μέχρι στιγμής, έκανε καλά, αφού η χρηματιστηριακή του αξία ύψους 2,67 δισ. λίρες, περίπου διπλάσια της προσφοράς που έκανε το Deutsche Borse AG τον Δεκέμβριο του 2004.

«Επαιξε ένα έξυπνο, αλλά επικίνδυνο παιχνίδι», είπε ο Αlasdair Haynes, CEO της ITG Europe με έδρα το Λονδίνο, την εταιρεία συναλλαγών, που ανταγωνίζεται το LSE, συμπληρώνοντας: «Σε λίγες εβδομάδες, εάν δεν συμβεί κάτι, η μετοχή θα αρχίσει να υποχωρεί σιγά-σιγά και ο κόσμος θα αρχίσει να σκέφτεται, πώς καλύτερα να έχεις κάτι στα σίγουρα, παρά να κινδυνεύεις να το χάσεις».

Η Furse, 48 ετών, μπορεί να ήταν η τελευταία που γέλασε μετά την παραίτηση του Nasdaq από την προσφορά του, προσφορά ρεκόρ για την εξαγορά οποιουδήποτε Χρηματιστηρίου. Οι επενδυτές, περιμένουν τώρα να εμφανιστεί άλλος ενδιαφερόμενος, που μπορεί να δικαιώσει την απόφασή της να απορρίψει τις προσφορές. Επίσης, θα την βοηθήσει να αποδώσει γοητευτικά κέρδη στους μετόχους του Χρηματιστηρίου, ηλικίας 330 ετών.

Πιθανοί ενδιαφερόμενοι, ενδέχεται να περιλαμβάνουν το New York Stock Exchange ή το Εuronext NV του Παρισιού, σύμφωνα με τον Michael Long of Keefe, της Bruyette & Woods στο Λονδίνο. Το LSE, ενδέχεται επίσης να επιδιώξει συνεργασία με το OMX AB, το μεγαλύτερο Χρηματιστήριο στη Σκανδιναβία, πρόσθεσε.

Η απόφαση του Νasdaq να εγκαταλείψει την προσφορά εξαγοράς, που είχε ως αποτέλεσμα την κατά 6,8% υποχώρηση των μετοχών του LSE χθες στις 1.043,5 πένες η μία, μειώνοντας την φετινή τους άνοδο κατά 68%. Ωστόσο, ακόμη η τιμή των μετοχών είναι 9,8% υψηλότερη από την τιμή προσφοράς του Nasdaq στις 950 πένες ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα