Μultiplex: Νέα αναβολή για το στάδιο του Wembley τον Ιούνιο

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 10:22

ΜΕΧΡΙ τα τέλη του Ιουνίου, έναν μήνα αργότερα από το αρχικό πρόγραμμα, θα είναι έτοιμο το στάδιο του Wembley στο Λονδίνο, του οποίου την κατασκευή έχει η αναλάβει η Multiplex Group, της Αυστραλίας.

Αυτή η καθυστέρηση, δεν θα έχει οικονομικές επιπτώσεις, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Η εταιρεία δεν κατάφερε να παραδώσει το γήπεδο στις 31 Ιανουαρίου, όπως είχε υποσχεθεί.

Το στάδιο, αξίας 757 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,3 δισ. δολ. ΗΠΑ) το πιο ακριβό στον κόσμο, αντιμετωπίζει προβλήματα από την αύξηση του κόστους και τις διαφωνίες μεταξύ των υπεργολάβων. Η English Football Association μετέθεσε τους τελικούς αγώνες ποδοσφαίρου που θα γίνουν στις 13 Μαΐου στο Millennium Stadium του Κάρντιφ, καθώς η Multiplex δεν μπόρεσε να τελειώσει το Wembley στην ώρα του.

Η καθυστέρηση δεν θα επιτρέψει στο στάδιο χωρητικότητας 90.000 θέσεων να φιλοξενήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, που αρχίζει τον Ιούνιο.

Το αμερικανικό μουσικό γκρουπ Bon Jovi, που θα ήταν το πρώτο που θα έκανε συναυλία στο στάδιο στις 10 και 11 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα στο Web site του ότι οι συναυλίες του θα γίνουν στο Milton Keynes National Bowl. ¶λλες συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Wembley, είναι από το γκρουπ Take That στις 24 και 25 Ιουνίου, των Rolling Stones τον Αύγουστο και του Robbie Williams τον Δεκέμβριο.

Τον περασμένο η εταιρεία είχε προβλέψεις 23,7 εκατ. δολ. Αυστραλίας για τις ζημίες που θα προκαλέσει η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου, φθάνοντας συνολικά τα 350 εκατ. δολ. Αυστραλίας. Η εταιρεία, ακόμη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες μετά τις ζημίες που προκλήθηκαν, για το θέμα των αποζημιώσεων από την παραβίαση της συμφωνίας.

Οι μετοχές της Multiplex, σημείωσαν απώλειες 1 σεντ, φθάνοντας στα 3,09 δολ. Αυστραλίας η μία, ωθώντας τις απώλειες από το προηγούμενο έτος, στο 28%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα