Θεαματική άνοδος τραπεζών στο Χ.Α.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 15:53
UPD:18:00
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε τροχιά απογείωσης βρίσκονται οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη ακόμη και πάνω από τις 710 μονάδες και τον τζίρο κοντά στα 79 εκατ. ευρώ. 

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται στις 15:40 ώρα Ελλάδος κατά 10% στις 549 μονάδες. Μετά και το σημερινό ράλι, καταγράφει κέρδη της τάξης του 40% τον τελευταίο μήνα. 

H Τράπεζα Πειραιώς με θεαματική άνοδο της τάξης του 30%, βλέπει την τιμή της να αγγίζει τα 1,29 δολάρια. Έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα σε ένα μήνα. Με άνοδο 15% ακολουθεί η μετοχή της Attica Bank, ενώ κέρδη της τάξης του 11% παρουσιάζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Στο +7,5% κινούνται οι μετοχές των Eurobank και Alpha Bank. 

Πέραν των τραπεζών, κέρδη της τάξης του 4% παρουσιάζει και ο δείκτης χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ενώ άνοδο σχεδόν 3% εμφανίζει εκείνος της ακίνητης περιουσίας, με τη μετοχή της Grivalia να ξεχωρίζει. 

Οι επενδυτές επικροτούν, όπως φαίνεται, τον συμβιβασμό για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και έχουν λάβει το σήμα του Πιέρ Μοσκοβισί ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για την κυβέρνηση να κλείσει τα προαπαιτούμενα και να αποσπάσει στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου το «πράσινο φως» για τη δόση του 1 δισ. ευρώ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα