Ενημερωτικά σεμινάρια από το υπουργείο Οικονομικών

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 11:29

Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών συμμετέχει στη διοργάνωση σειράς ενημερωτικών σεμιναρίων για τους διαγωνισμούς προμηθειών αγαθών, υπηρεσιών και έργων της Παγκόσμιας Τράπεζας, διευκολύνοντας τις δυνατότητες επιτυχούς συμμετοχής σε αυτούς των ελληνικών εταιρειών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η επιτυχής συμμετοχή σε διαγωνισμούς της Τράπεζας αποτελεί μια καλή ευκαιρία για την προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών.

Έχουν ήδη διοργανωθεί δύο σεμινάρια από το Γραφείο Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας, το οποίο εδρεύει στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Την έναρξη των σεμιναρίων- που πραγματοποιήθηκαν στις 27 και 28 Μαρτίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα- κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΟΙ.Ο. κ. Γιώργος Μέργος, ενώ βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Devesh Mishra, υψηλόβαθμο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας στον τομέα των προμηθειών. Συμμετείχε, επίσης, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Γραφείο του Εκτελεστικού Διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Γιώργος Πολιτάκης.

Τη διετία 2006- 2007 προβλέπεται η διεξαγωγή τριών ακόμη σεμιναρίων, με αποδέκτες τις συμβουλευτικές εταιρείες, τις κατασκευαστικές και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, το ΥΠ.ΟΙ.Ο. χρηματοδότησε την πρόσληψη ειδικού συμβούλου στην Παγκόσμια Τράπεζα, ο οποίος θα λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ της Τράπεζας και των ελληνικών επιχειρήσεων. Ο ειδικός αυτός σύμβουλος, κ. Γιώργος Πολενάκης, έχει μακρόχρονη εμπειρία σχετικά με τη μελέτη και υλοποίηση έργων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα