GM: Eνδέχεται να ανακοινώσει την πώληση μεριδίου της GMAC

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 11:43

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την πώληση μεριδίου ελέγχου του σκέλους των οικονομικών της σε επενδυτές, με επικεφαλής την Cerberus Capital Management LP, ενδέχεται να ανακοινώσει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, General Motors Corp., σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Cerberus, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, δημιούργησε ομάδα συνεργασίας, στην οποία περιλαμβάνεται το χρηματιστηριακό τμήμα της Citigroup Inc., προκειμένου να κάνει την προσφορά της για την General Motors Acceptance Corp., σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους μέχρι την επίτευξη μιας συμφωνία. Ο όμιλος, με επικεφαλής την Cerberus, προσέφερε περίπου 11 δισ. δολ. τον Ιανουάριο για το 51% της GMAC, που προσφέρει δάνεια αυτοκινήτων, ασφάλειες και δάνεια κατόπιν υποθήκης, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.

Η Aozora Bank Ltd., που ανήκει στην Cerberus και η Norinchukin Bank Ltd., μια τράπεζα αγροτικών συνεταιρισμών της Ιαπωνίας, θα βοηθήσουν στην χρηματοδότηση της εξαγοράς της GMAC, σύμφωνα με έναν από τους τρεις, που γνώριζε καλά το συγκεκριμένο θέμα. Οι τελικές λεπτομέρειες δεν έχουν οριστεί και μία συμφωνία ενδέχεται να καθυστερήσει, μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο επικεφαλής της Cerberus, Mark Neporent, δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε για να σχολιάσει το θέμα. Ο εκπρόσωπος της Citigroup, Jon Diat, στη Ν. Υόρκη, αρνήθηκε να κάνει σχόλιο, όπως και οι εκπρόσωποι της Azora, Tsutomu Jimbo και της Norinchukin, Takeshi Mashima.

Χθες, η GM ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την πώληση των μετοχών που κατέχει στην Isuzu Motors Ltd. Το μερίδιο 7,9% στην Isuzu, είναι αξίας 40 δισ. γιέν (340 εκατ. δολ.). Η GM, έχει αντλήσει 2,7 δισ. δολ. από την πώληση μετοχών που κατείχε στην Fuji Heavy Industries Ltd. και στη Suzuki Motor Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα