Χατζηιωάννου: Ενίσχυση κερδοφορίας για τον όμιλο

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2006 12:03

Τα αποτελέσματά του για τη χρήση 2005 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης ανακοίνωσε ο Όμιλος Συμμετοχών Χατζηϊωάννου.

Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένη βάση σημείωσε άνοδο της τάξεως του 1,7% και διαμορφώθηκε σε 131,8 εκατ. ευρώ έναντι 129,5 εκατ. ευρώ το 2004.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κύριος παράγοντας της ανόδου των πωλήσεων ήταν η δυναμική ενίσχυση των δραστηριοτήτων λιανικής της SPRIDER A.E., θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου, που προήλθε από την διεύρυνση και ανανέωση του δικτύου καταστημάτων SPRIDER Stores.

Επισημαίνεται, ότι τα ανωτέρω μεγέθη δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα, καθώς στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του 2005 δεν συμπεριλαμβάνεται η εταιρεία Unique Commerce, οι δραστηριότητες της οποίας διακοπήκαν.

Τα μικτά κέρδη για τη χρήση 2005 διαμορφώθηκαν σε 49,4 εκατ. ευρώ έναντι 47,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 3,3%.

Αντίστοιχα, ο συντελεστής μικτού κέρδους διαμορφώθηκε σε 37,5% του κύκλου εργασιών έναντι 37,0% το 2004, γεγονός, το οποίο αποδίδεται στην αυξημένη διαπραγματευτική δύναμη του Ομίλου κατά την αγορά εμπορευμάτων για το δίκτυο λιανικής καθώς επίσης και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παραγωγικών εγκαταστάσεων των θυγατρικών εταιρειών.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά το 2005 ανήλθαν σε 22,7 εκατ. ευρώ έναντι 14,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 54,6%.

Οι ανωτέρω εξελίξεις άσκησαν επίδραση και στα υπόλοιπα μεγέθη αποτελεσμάτων μέχρι και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 3,8 εκατ. ευρώ έναντι 2,8 εκατ. ευρώ το 2004, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 35,4%.

Για τη χρήση 2006, στρατηγική προτεραιότητα αποτελεί η δυναμική υποστήριξη των δραστηριοτήτων λιανικής, μέσα από την περαιτέρω επέκταση του δικτύου καταστημάτων ενώ, αναφορικά με την παραγωγική δραστηριότητα των θυγατρικών εταιρειών, κύριο βάρος θα δοθεί στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας των εργοστασίων, μέσα από την ενίσχυση του υφιστάμενου know how.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα